Fast-food je populárny a veľmi používaný spôsob občerstvenia. To, že je nezdravý všetci vieme, ale ako veľmi? Pozrite si tajomstvá fast-foodov, ktoré sa k vám z fast-foodov nedostanú.
Všetky veci chutia rovnako. Reťazce už majú porobené výskumy, aké chute ľuďom chutia najviac. Tieto aj pridávajú do väčšiny svojich jedál.
Burgre sa robia ultra rýchlo, vyberajú sa rovno z mrazničky
Rýchlo jete – menej sa násytite – chodíte jesť viac. Fast foody nútia k rýchlejšiemu jedeniu a menej prežúvame.
Horčica – kečup – farebné kombinácia takmer všetkých reťazcov. Tieto farby sú podľa výskumov zodpovedné za zvýšenie apetítu.
Nakúpite viac. Na otázku, či chcete niečo k vašej objednávke je veľmi ťažké odpovedať nie. Preto sa vás to pýtajú pri každej objednávke.
Veľký nápoj je presne to isté ako stredný.
Burgre sú predpečené a pripravené vo veľkých fabrikách. Grilovanie na mieste je len na oko a reálna funkcia je zohrievanie.
Šaláty nie sú také zdravé ako sa zdá. Vďaka pridaným konzervantom sú vlastne niekedy horšie ako burger.
Káva vás nepovzbudí. Tiež sa používajú styroformové poháre, ktoré vypúšťajú škodlivé látky do horúcich nápojov.
Vajce nie je vajce. Omeleta a praženica vo fast foode obsahuje okrem vajec toľko chemických látok aby nám chutila, že vajce je v jej zložení v menšine.
Kola nám v reťazcoch viac chutí, lebo sa sirup mieša s vodou na mieste.
Jedlo z fast-foodov musíte jesť na mieste, po čase rýchlo stráca chuť.
Zdroj: Brightside.me