Zaujímavé a možno niekedy nechutné jedlá
Hadie víno, Juhovýchodná Ázia
Ak nabudúce budete nadávať na Chardonay, ktoré vám dali v reštaurácii, spomeňte si na toto víno. Robí sa miešaním hadích vnútorností a tekutín s ryžovým vínom alebo jednoducho máčaním hada vo víne po určitú dobu.
Storočné vajcia, Čína
Tieto vajcia síce nemajú ako názov napovedá sto rokov, ale aj tak sú to zaujímavé jedlá. Sú skladované niekoľko mesiacov a bielko už dávno nie je biele ako bývalo.
Fugu, Japonsko
Nie veľa zaujímavých jedál znamená riskovanie vášho života počas ich požívania. Fugu ale je jedna z nich. Je to veľmi drahá ryba, ktorá je vraj chuťovo veľmi kvalitná. Obsahuje toxické časti, ktoré musia byť dôkladne odstránené, pretože na to môžete umrieť.
Vyprážané pavúky, Kambodža
Vyprážané pavúky na tomto obrázku sú podávané s limetkou a omáčkou s čiernym peprom. Sú to tarantuly. Reštaurácia, ktorá ich ponúka, tvrdí, že ich pripraví 200 za týždeň.
Larva Witchetty, Austrália
Tradičné jedlo Aborigéncov je táto niekoľkomesačná larva Witchetty. Vyzerá chutne však?
Kobylky, celosvetovo
Kobylky sa stávajú čoraz viac populárnymi a my vo Svetkuriozit.sk nemôžeme tvrdiť, že by sme ich nechceli vyskúšať. Sú plné proteínov a predávajú sa na trhoch napríklad v Mexiku alebo v Ázii. Zaradili sme ich správne medzi zaujímavé jedlá?
Escamoles, Mexiko
Escamoles sú larvy mravcov získané z pôdy. V Mexiku ich nazývajú „hmyzí kaviár“.
Balut, Filipíny
Zunujú sa vám klasické slepačie vajcia? Tak si dajte Balut – Kačacie embryo v varené škrupinke.
Zdroj: Telegraph.co.uk